Jak zrobić własne Cannabutter

Jak zrobić własne Cannabutter

Jest to łatwy i szybki sposób na dodanie marihuany do masła na kuchence. Pamiętaj, aby użyć solonego masła, ponieważ ma ono wyższy punkt dymienia, i nie zostawiaj rondla bez nadzoru!

Możesz polać tym masłem świeżo ugotowany makaron lub popcorn, aby uzyskać pyszny haj! Plus, wszystko czego potrzebujesz to trzy składniki: woda, masło i marihuana. Radość z tego przepisu polega na tym, że możesz go użyć do każdego wypieku lub potrzeby gotowania. Od ciasteczek po ser mac n' cheese, cannabutter jest obowiązkowy do wypróbowania!

Uwaga:

W przypadku pacjentów medycznych, użycie dwóch uncji konopi na każdy funt masła pomoże uzyskać masło kannabutynowe o podwójnej mocy.

Dlaczego Cannabutter?

Masło jest imponującym nośnikiem kannabinoidów - szczególnie Tetrahydrokannabinolu (THC). Oliwa z oliwek, olej kokosowy i inne tłuste oleje są również pysznymi i wszechstronnymi nośnikami.

Pamiętaj jednak, że masło szybko się pali. Dlatego uważnie obserwuj swoje masło podczas gotowania.

Czego będziesz potrzebować

  • Filiżanka masła
  • Filiżanka (ok. 7 do 10 g) zmielonych dekarboksylowanych konopi.
  • Ręczny młynek
  • Piekarnik

Po pierwsze - Dekarboksyluj swoją marihuanę

Jest to bardzo ważny, ale często pomijany wymóg. Przed wszystkim upewnij się, że dekarboksylujesz - lub odwęgliłeś - swoje ziele konopi. Jeśli pominiesz ten krok, rezultatem będzie słaby produkt o niskiej mocy. Dlaczego?

Kwiaty konopi zawierają niepsychoaktywny związek znany jako THCA. Podczas palenia lub parowania, THCA przekształca się w THC, dając tak pożądany efekt "haju" związany z roślinami konopi.

Pro Tip: Ta sama procedura powinna być stosowana podczas robienia przekąsek z CBD.

Niektórzy ludzie odwęglają swoje kwiaty konopi bezpośrednio w gorącym maśle. Ale kiedy pąki są przesycone, twój produkt z ziołami może stracić smak. Tak więc, sugerujemy najpierw odwęglenie w piekarniku.

Jak zrobić Cannabutter

Teraz zobaczmy podstawowy przepis krok po kroku:

myrecipes.com

Krok 1. Odkarboksyluj swoje pąki konopi

  • Rozgrzej piekarnik do 220° F
  • Rozłóż pąki konopi na naczyniu do pieczenia nadającym się do piekarnika.
  • Umieść na środkowej półce piekarnika.
  • W przypadku ziół niskiej jakości, pozostaw na 20 minut (w przypadku pąków wysokiej jakości, pozostaw na 45 minut; w przypadku świeżych ziół, które zostały niedawno zebrane, pozostaw na godzinę)
  • Sprawdzaj często i mieszaj delikatnie, z przerwami - aby nie dopuścić do przypalenia. Zauważysz, że kolor bud stopniowo zmienia się z bladozielonego na brązowo-zielony.
  • Kiedy osiągniesz powyższy punkt, gratulacje - twój kwiat jest zdekarboksylowany.

Krok 2. Zmiel swoje ziele marihuany

  • Zmiel swoje zdekarboksylowane buds z pewnym naciskiem - używając ręcznego młynka.

Krok 3. Roztop swoje masło

  • Dodaj filiżankę masła i filiżankę wody do rondla lub garnka.
  • Gotuj delikatnie na wolnym ogniu i pozwól masłu się rozpuścić.

Uwaga szefa kuchni: Woda pomoże w regulacji temperatury, jak również zapobiegnie przypalaniu się masła.

Krok 4. Wsyp swoją marihuanę

  • Dodaj dobrze zmielony kwiat marihuany, gdy masło się roztopi.

Step 5. Simmer

  • Utrzymuj temperaturę między 160°F a 200°F i pozwól, aby mieszanka gotowała się na wolnym ogniu przez dwie do trzech godzin, mieszając od czasu do czasu.
  • Nie dopuść do pełnego wrzenia mieszanki.

Krok 6. Odcedź swoje masło z konopiami indyjskimi

  • Umieść lejek, wyłożony płótnem serowarowym na słoiku.
  • Kiedy masło całkowicie ostygnie, przecedź je przez lejek z płótna.
  • Pozostaw do przecedzenia.

Uwaga Szefa Kuchni: Nie ściskaj ściereczki. Zwiększony nacisk na szmatkę może spowodować, że do produktu dostanie się więcej niesmacznego materiału roślinnego.

Krok 7. Chłodzenie produktu

  • Umieść słoik w lodówce.
  • Jeśli po schłodzeniu odkryjesz nadmiar wody pod słoikiem, nie martw się. Po prostu użyj noża, aby wyjąć foremkę do masła, a następnie odsącz wodę.

Zdjęcie dzięki uprzejmości dudegrows.com

Uwaga Szefa Kuchni: Upewnij się, że przechowujesz masło w lodówce przez co najmniej godzinę przed odsączeniem wody.

Dozuj ostrożnie

Zanim posmarujesz masłem jakąkolwiek przekąskę, deser lub danie, zapoznaj się z informacjami dotyczącymi dozowania.

Dla wolnowarów

Oto kroki, jak zrobić cannabutter z wolnowarów:

  • Dokładnie wymieszaj swój pączek konopi z ręcznym młynkiem. Młynki do kawy mogą się tu przydać - rozdrobnią twoje pączki i utrudnią odcedzanie źle smakujących związków konopi.
  • Ustaw kuchenkę na około 160° F. Temperatura powyżej 200° F może spowodować, że kannabinoidy zostaną spalone lub zmarnowane. Dodanie odrobiny wody może również pomóc uniknąć przypalenia.
  • Dodaj zmielone pączki i masło. Mieszaj w, powiedzmy, 10 minutowych odstępach.
  • Pozostaw na ogniu przez około 30 minut, a następnie wyłącz garnek.
  • Poczekaj, aż masło całkowicie ostygnie.

Wykonaj tę samą procedurę odcedzania, jak opisano powyżej.

Teraz wiemy, jak zrobić cannabutter, dowiedzmy się, jak dawkować ten smaczny jadalny.

Wskazówki dotyczące dozowania

Siła działania masła zależy od wielu czynników, od tego, jak silne są materiały do czasu trwania i intensywności gotowania. Jeśli chcesz sprawdzić siłę działania gotowego produktu, rozprowadź pół łyżeczki masła na przekąsce i obserwuj efekt dawki po godzinie. Możesz wtedy zwiększać lub zmniejszać dawkę w zależności od tego, jak na Ciebie działa.

Z tego eksperymentu, można następnie znormalizować swoją dawkę, ale ogólnie zaleca się, aby rozpocząć małe, a następnie zwiększyć dawkę w czasie. Ważne jest również, aby pamiętać, że moc twojego cannabutter będzie zależeć od siły marihuany i innych materiałów użytych do jego sformułowania.

Ostatnia uwaga szefa kuchni

Nie musisz być koneserem konopi indyjskich lub szefem kuchni pro, aby opanować, jak szybko zrobić cannabutter. Wszystko, co może wymagać jest szczegółowy przewodnik (jak powyżej), cierpliwość, a może, niektóre poczucie osobistej organizacji.

W końcu, produkt ten oferuje użytkownikom konopi indyjskich skuteczny sposób spożywania zioła i cieszyć się wszystkimi jego potencjalnych korzyści zdrowotnych - bez żadnego piętna związanego z chwastów.

Uwaga - Pamiętaj jednak, że im mocniejsze zioło, tym wyższa moc Twojego cannabutter. Tak więc, jeśli masz niską tolerancję na konopie, zastosuj mniejszą ilość swojego cannabutter.

5 1 głosowanie Ocena artykułu