To ciasto jest tak wilgotne. Delektuj się nim z filiżanką pysznej herbaty lub kawy o poranku.
Delektuj się klasyką! Orzechowe i korzenne nadzienie jest ułożone warstwowo i upieczone w bogatym cieście kawowym z kwaśną śmietaną. Ten przepis na Cannabis Sour Cream Coffee Cake jest idealnym deserem po obiedzie lub świetną przystawką do śniadania! Nasycone konopiami indyjskimi i kofeiną!
Ciasto kawowe z kwaśną śmietaną z konopi
Ciasto kawowe z kremem z konopi. via CJN
Składniki:
- Spray do pieczenia
- 2 laski masła kajmakowego, temperatura pokojowa
- 2 ½ szklanki cukru, podzielone na 2 szklanki i ½ szklanki
- 2 duże jajka, lekko ubite
- 2 filiżanki (1 pinta) kwaśnej śmietany
- 1 łyżka stołowa wanilii
- 2 filiżanki mąki uniwersalnej
- 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 1 filiżanka orzechów włoskich, posiekanych
- ½ łyżeczki mielonego kardamonu
- 1 filiżanka wiórków czekoladowych
- 1 łyżka cynamonu
Wskazówki:
Podgrzej piekarnik do 350.
- Spryskaj swoją 9 x 13 calową formę do pieczenia.
- W małej misce, wymieszać 1/2 filiżanki cukru z orzechami włoskimi, wiórkami czekoladowymi, cynamonem i kardamonem.
- Odstawić na bok.
- W oddzielnej dużej misce mieszania, krem razem masło i 2 filiżanki cukru.
- Dodaj jajka, dobrze mieszając.
- Następnie dodać kwaśną śmietanę i wanilię.
- Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
- Złożyć suche składniki do kremowej mieszanki i ubijać do momentu wymieszania. Nie ubijać zbyt mocno.
- Wlać jedną trzecią ciasta do przygotowanego naczynia.
- Posypać połową mieszanki orzechów i czekolady. Powtórzyć czynność. Następnie dodać pozostałe ciasto.
- Piecz, aż środek ciasta będzie twardy, około 50-60 minut.
- Włóż tester do ciasta lub wykałaczkę do środka, powinna wyjść czysta.
- Sprawdź, czy ciasto jest gotowe po 45 minutach, jeśli to pyszne ciasto jest zbyt rozgotowane, będzie to bardzo przykre.
0
0
głosowanie
Artykuł Ocena