Przepisy na płynną marihuanę zawsze były ważnym aspektem kultury konopi. Dzięki ostatnim próbom legalizacji, płynna marihuana staje się coraz bardziej popularna.
Nalewki z konopi indyjskich - najnowsze szaleństwo wśród koktajli -bevvy.co
Konsumpcja marihuany stale wzrasta od 2012 roku, kiedy to Kolorado i Waszyngton stały się pierwszymi stanami, które w pełni zalegalizowały jej używanie. Wraz z tymi przełomowymi momentami pojawiły się różne produkty, metody ekstrakcji, przepisy na płynną marihuanę i nowe metody konsumpcji. Jednak moc jest stałym problemem, a społeczeństwo zawsze poszukuje mocniejszych odmian. Marihuana w latach 60-tych i 70-tych miała około 5-10% THC. Według dzisiejszych standardów, można to uznać za prawie nic. Pragnienie posiadania marihuany wysokiej jakości jest tym, co początkowo doprowadziło do powstania przepisów na płynne napoje z marihuany.
Z biegiem czasu, szczepy były hodowane tak, aby zawierały większe ilości THC. Obecnie niektóre z nich mają nawet 30%, jednak koneserzy konopi zawsze poszukują nowych metod i mocniejszych odmian. Jednym z powodów jest to, że tradycyjne metody palenia nie są w stanie dostarczyć pełnej ilości THC do krwiobiegu. To właśnie tutaj pojawiają się przepisy na płynną marihuanę. Płynna marihuana, zwana również płynnym THC, jest w zasadzie koncentratem marihuany, który zawiera THC na poziomie do 90% w płynie nadającym się do spożycia. Popularność płynnej marihuany dramatycznie wzrosła w ostatnich latach, dzięki działaniom legalizacyjnym i powszechnemu stosowaniu vape penów.
Płynna marihuana jest często zawarta w nalewce i podawana bezpośrednio pod język. Jest ona ekstrahowana z liści poprzez moczenie ich w alkoholu, aby uzyskać aktywny składnik, THC. Większość przepisów na płynną marihuanę zaleca, aby ekstrahować ją z mocniejszych odmian, takich jak Royal Gorilla i Death Star. Jednak te przepisy na płynną marihuanę są stosowane tylko wtedy, gdy chcesz uzyskać nalewki o wysokiej zawartości THC. Jeśli chcesz uzyskać koncentrat o wysokiej zawartości CBD lub niskiej zawartości THC, powinieneś użyć mniej mocnych odmian, takich jak Sour Tsunami. Możesz tworzyć różne rodzaje płynnych napojów z marihuany, używając różnych kombinacji roślin, materiałów i alkoholi o różnej mocy.
Źródło: honestmarijuana.com
W zależności od receptury płynnej marihuany i użytych roślin, rezultat jest zawsze w jakimś odcieniu zieleni. Mocniejsze stężenia wahają się od jasnozielonego do ciemnozielonego. Rezultat końcowy może być również zielonkawo-brązowy. Jeśli płyn wydaje się być jasnozielony, oznacza to, że dekarboksylacja była niewystarczająca, a uzyskany napój jest zazwyczaj słaby. Powinien on również pachnieć jak pączek lub mieć kwiatowy aromat. Jeśli pachnie jak trawa, prawdopodobnie będzie słabszy. Jeśli rozważasz zakup już przygotowanej płynnej marihuany, powinieneś zwrócić szczególną uwagę na kolor i zapach.
Istnieje wiele metod, które możesz wykorzystać do ekstrakcji płynnej marihuany, w zależności od ilości czasu, jaki masz.
THC - aktywny składnik marihuany występuje naturalnie jako kwas, delta-9-tetrahydrokannabinol. Chociaż stwierdzono, że ma on korzystny wpływ na zdrowie, nie zawsze jest to składnik poszukiwany przez palaczy i innych użytkowników, którzy chcą się naćpać. Dlatego roślina musi zostać wysuszona i utwardzona, aby uzyskać efekt psychoaktywny. Nazywa się to dekarboksylacją i jest kluczem do zapewnienia mocy napoju z płynnej marihuany.
Aby zapewnić wysoką jakość produktu, lepiej jest przeprowadzić ten proces w dwóch oddzielnych etapach. W pierwszym etapie, materiał roślinny powinien zostać rozdrobniony do najmniejszych możliwych rozmiarów. Zwiększa to powierzchnię cząstek, co oznacza, że wilgoć jest bardziej narażona na cyrkulację powietrza i ciepło podczas procesu dehydratacji płynnej marihuany. Im mniejsze kawałki, tym bardziej wydajny będzie proces ogrzewania. Jednakże, należy zapewnić prawidłowe odwodnienie bez spalania lub przypalania lub spalania materii roślinnej. Podgrzewaj ją do około 200 stopni Fahrenheita przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie całkowicie sucha. Obecność wilgoci oznacza, że woda może się zagotować i uszkodzić komórki.
W drugim etapie, materia roślinna jest całkowicie sucha i istnieje mniejsze ryzyko, aby pozwolić na wzrost temperatury powyżej punktu wrzenia. Podnieść temperaturę do około 240 stopni Fahrenheita i niech roślina siedzieć do godziny. To przyspiesza dekarboksylacji i konwersji THCA do THC. Upewnij się, że roślina nie jest przypalona lub spalona.
Istnieją trzy przepisy na płynną marihuanę, których możesz użyć, aby uzyskać najlepsze rezultaty; metoda temperatury pokojowej, metoda na zimno lub metoda na gorąco (bardziej niebezpieczna, ale przyspieszona). Oto szczegóły:
Jest to bardziej tradycyjna metoda, która nie opiera się na technologii, ale nadal wydobywa wszystkie cząsteczki THC z rośliny. Jedynym problemem z recepturą płynnej marihuany w temperaturze pokojowej jest to, że trwa ona dłużej.
Ta metoda przyspiesza proces poprzez zamrożenie.
Jest to najszybsza metoda zdecydowanie, ciepło jest dodawany w celu przyspieszenia procesu zamiast pozwalając mieszaninę siedzieć przez tygodnie. Jednak jest to również najbardziej niebezpieczna metoda, ponieważ istnieje ryzyko, że alkohol się zapali. Jeśli nie możesz czekać na 30 dni, to jest to najlepsza metoda dla Ciebie. Zaleca się, aby zacząć od 2 uncji alkoholu i ⅛ uncji marihuany i podwajać ilości w miarę zdobywania doświadczenia.
Koncentrat wykonany przy użyciu tego przepisu na płynny napój z marihuany może być spożywany doustnie poprzez podawanie kropli pod język. Zacznij od 2 lub 3 kropli, ponieważ wchłanianie jest dość szybkie. Produkty powstałe w oparciu o przepis na napój z płynnej marihuany można również dodawać do herbaty, rozpylać w ustach lub na żywności. Rozpylanie na żywność nie jest tak skuteczne, jak podawanie przez usta. Płynna marihuana może być również palona w vape penach.